ДЕЦА

Дали едно лице ще има деца или дали трябва да има деца не може да се установи от индивидуалния звездослов, защото не зависи само от него. Трябва следователно да се сравнят двата звездослова, звездословите на родителите, и тогава да се разгледат общо. Ако и двата звездослова показват плодоносна природа, може да се очакват многобройни деца. Обаче, ако звездословите показват по-малко плодоносна природа, или ако единият е плодоносен, а другият е съвсем безплоден, предсказването трябва да се съобрази с това положение и да се направят съответните изводи.

В индивидуалния звездослов показанията могат да се тълкуват както следва:

Луната е планета на плодовитостта, следователно нейното присъствие в звездослова е най-важен показател по отношение на децата. След Луната по значение за раждането на деца идва Венера, планетата на любовта и на привличането. На трето място идва Юпитер, планетата на благосклонността.

Ако някоя от тези планети е в V дом, който означава децата и заедно с това се намира в плодоносен знак или пък в двутелесен знак – Рак, Скорпион, Риби, Близнаци или Стрелец, всичко това ще показва много деца, които при това ще бъдат с добри и даже очарователни наклонности. Същите съчетания в ХІ дом дават същите резултати. Обръщайки хороскопа от високо към ниско (обратно!) седмият дом става пръв и там виждаме образа на съпруга. ХІ дом става тогава V, означавайки за него децата.

Когато буйният и свиреп Марс или Сатурн, когото митологията изобразява като убиец на своите деца, или Слънцето, или Уран е в V или ХІ дом това значи, че раждането на деца ще е затруднено, че отглеждането им ще е трудно, че може би ще умират в крехка възраст. Това особено е вярно, ако Овен, Лъв или Козирог са на върховете на един от двата дома.

Луната в Рак, Скорпион, Риби, Близнаци или Стрелец, при добро съчетание с Юпитер или Венера, показва многобройно семейство. Но когато Луната е в Овен, Лъв, Козирог и когато е наранена от Слънцето или от злотворник, бракът обикновено остава безплоден.
Сатурн или Венера в VІІ дом също означават брак без деца.

Промяна в заключенията, които дава V и ХІ дом води и необходимост до промяна на предвижданията.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply