СИЛА И СЛАБОСТ НА ПЛАНЕТИТЕ, ИЗРАЗЕНИ ЧРЕЗ ИЗВИСЯВАНЕ, ПОДЕМ, КРИТИЧНИ СТЕПЕНИ И ПР.

Дадените показатели за въздействието на планетите, в зависимост от дома, знака и съчетанието, в което се намират, са подложени на големи изменения според това, какви са другите указания от звездослова. Ако планетите са на почит или в упадък, зле поместени или в подем – всичко това създава истинската картина, отразена в звездослова. Изучаващият ще се ориентира твърде лесно, само с един кратък поглед върху таблицата за мощта на планетите, която даваме по-долу.
Например: Слънцето управлява Лъв и е в подем в Овен. От това следва, че Слънцето е могъщо в тези знаци. Противните знаци са Водолей и Везни. Ако Слънцето се намира в тях, очевидно става, че при такова положение Слънцето ще е сравнително слабо.
Друг важен фактор, за който трябва да се държи сметка, е издигането. Колкото една планета е по-близо до средата на небосвода, толкова тя е по-могъща, защото е по-издигната. В съответствие с таблицата за мощта на планетите виждаме, например, че Марс управлява Овен и е в подем при Козирог. Нека предположим, че Марс е издигнат в средището на небосвода, намира се в Овен или Козирог, а също така образува квадратура със Слънцето, приблизително до асцендента. Това положение е лошо, но злото ще бъде още по-голямо, отколкото ако Марс беше във Везни или Рак, които са знаците на неговия упадък. Припомняйки си таблицата и като държи сметка за важността на издигането, изучаващият лесно ще сформира мнението и преценката си за даден звездослов.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply