Планетни октави – въведение 4

Сега дясната хемисфера е управлявана от Меркурий и хипофизната жлеза, нейната по-висока октава се управлява от Меркурий, който управлява също гръбно-мозъчния канал, чрез който един полюс на градивна енергия е отправен нагоре, за да образува мозъка.

Лъчите на Нептун носят това, което окултистите наричат огън на отца, светлината и живота на божествения дух, който се проявява като воля. Тези лъчи, съсредоточени във волевата нервна система на физическото тяло, управлявано от неговата по-ниска октава – Меркурий, действа чрез дясната хемисфера на мозъка и галванизира тялото и ума за действията, които проявява волята на вътрешния дух.

Чрез тази проява на творческата сила, човешкото общество престанало да е, както казахме по-горе, хермафродит – съвършена творческа единица и е трябвало да дири съпруг за продължаването народа. Затова синът, космичният Христос, ще съсредоточи лъчите на любовта на виталния дух на Уран, управители на надносната жлеза, за да ги предаде на виталното тяло на Венера – по-долна октава на Уран му дава израз в разпространение и растеж.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply