ЛУНАТА – ПЛАНЕТА НА ПЛОДОВИТОСТТА

Библията ни учи, че Господ сътворил човека по свой образ и подобие; казва се, че ангели посетили Сара и предсказали раждането на Исак; че ангели са предсказали и раждането на Самсон и Самуил; че ангел Гавраил (не архангел Гавраил!) съобщил на Мария от Витлеем за раждането на Исус. Според окултната наука Йехова и неговите ангели, пазители на семената на атомите-зародиши, основни чинители на всяка плодовитост. Дейността на ангелите има за цел съхраняването на растенията, животните и човека в нашите земи. Техните сили се съсредоточават от Луната, която странства в дванадесетте знака на зодиака и въздейства градивно върху зародиша през периода на бременността – от момента на зачатието, до самото раждане.

Луната управлява не само приливите и отливите, но и прехода на душите във вечността към нашия живот на земята. Според астрологията, жилището на Луната е Рак. Древните египтяни представяли този знак като бръмбар – емблема на душата и наричали Рак сфера на душата. Поради влажността на този воден знак, оплоден от слънчев лъч, атомите-зародиши са проектирани в утробата на бъдещата майка. Освен това се допълва, че атомите-зародиши от животинското царство са още без съзнание, поради което те не са способни да отговарят на лунното влияние в тази насока и се проектират от марсовия воден знак Скорпион. Атомите-зародиши на неподвижните растения се изливат от юпитеровия знак Риби до момента, в който Слънцето навлезе в Овен през пролетното равноденствие, за да разбуди зародишите на растенията, които спят в земята и които лъчът на Риби е оплодил. Човешкият род има най-дълъг период на бременност, животните малко по-къс, а растенията – твърде къс. Това трябва да се разбира в най-общ смисъл.

Луната управлява също така и следрождения период, така че детството свършва при второто никнене на зъби, около седемгодишната възраст, когато Луната е в квадратура с мястото, което е заемала при раждането.

Слънцето и планетите могат да се уподобят на малката стрелка, която показва часовете в циферблата на нашата съдба, показвайки годината, в която всяка фаза от съдбата ни ще е готова да се осъществи. Луната е голямата стрелка, която посочва месеца, в който различните влияния са в своята връхна точка и предстоят да се проявят.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply